Saturday, March 10, 2012

nak risau apa

saya
saya sayangkan malaysia
saya sayangkan melayu
saya sayangkan bangsa saya


saya merepek sebab lihat bangsa saya bercakap kadang kadang tak pakai akal
saya lihat lagi bukan calang calang orang kutuk perdana menteri
saya lihat lagi bukan calang calang orang kutuk mengutuk

saya letak diri saya sebagai rakyat yang bangang
dan sangat keliru

saya hanya dengar benda bendar buruk tentang kerajaan

saya baru baca posting facebook yang orang orang besar guna duit rakyat sebab nak kahwinkan anak

rasa macam tak percaya
kalau anak pm nak kawin saya rasa ramai nak sponsor..nak buat apa lagi nak pakai duit rakyat..

sedang mawi budak felda nak kawin pun orang sanggup berabis inikan pulak orang orang besar kita

kalau saya baca berita online harakah..saya akan benci sesangat dengan kerajaan

kalau saya baca segala perkara dari blog blog anti kerajaan saya benci sangat dengan kerajaan

tapi kerajaan adakan universiti untuk saya pergi
kerajaan sediakan hospital yang canggih canggih untuk keluarga saya
jalan jalan raya yang sering diturap
harga barangan yang agak terkawal
dan negara ini..dah 47 tahun aman...senang saya nak cari rezeki..berzikir dan melanjutkan pelajaran..

kenapa pulak saya nak benci kerajaan..
kenapa pulak saya nak tukar kerajaan..

tapi..kalau saya sokong kerajaan...satu taman ni kata saya ni tak ikut peredaran zaman..sebab sekarang masa PKR..bukan lagi BN...

saya gusar sangat..PRU13 tak lama lagi nak sampai...sapa saya nak undi...

5 comments:

nurulanessa said...

ha tu dia. saya pun tersepit memikirkannya. tahniah la kita ni sama haha

Seri-Serodja said...

ye ye ye....

saya tengok kat langat ni...minggu lepas orang orang BN susah susah membantu orang orang yang kena banjir...tapi bukan ke selangor ni dah tak nak kat BN...

tak rasa macam mencurah air ke daun keladi ke...patut ke...lagi saya pening

hamidah said...

sama lah kita tapi kdg2 peduli kata org...ketinggalan zaman pun x apa lah asalkan negara kita aman damai...jangan jadi mcm middle east...habis di hasut nya dari pehak ketiga keadaan jadi kucar kacir di buat nya

Rush Murad said...

BN masih lagi releven...pemerintah sekarang masih progresif...Malaysia masih aman damai dan makmur di bawah BN. Banyakkan membaca dan selidik dari pelbagai sumber, jangan hanya membaca blog2 pembangkang. BN sudah banyak lakukan untuk bangsa Melayu sehingga ramai yang dapat masuk universiti dan sekarang dapat kerja yang bagus2. jangan perjudikan nasib kita dan negara ke tangan pembangkang. Lihat kucar-kacirnya mereka di Penang, Kelantan, kedah dan Selangor

Seri-Serodja said...

terima kasih pada semua komen komen. saya rasa BN masih releven seperti kata Rush Murad.

saya perhati perhati dekat dekat 5 tahun ini..BN tidak perlu ditukar untuk membaikpulih pemerintahan hanya perlu membaik pulih pemerintah yang terlalu jauh dari rakyat..